Saturday 7 December 2019

Sielun lääkitseminen - Ibn Al Qayyim / Merkinnät Osa 3

Rahan haaliminen

Rahaa ei tulisi haalia sen itsensä takia, vaan sen takia että sitä voi käyttää asioiden hankkimiseen.

Sen jälkeen kun perus tarpeet on tyydytetty ja kenties lahjoitettu rahaa tarvitseville, aikaa ei tulisi tuhlata rahan hamuamiseen. 

Yletön rahan himo voi olla sairaus.


Omaisuuden haaliminen

Taide, vaatteet, rakennukset, hevoset jne.
Tuhlaus on haram. Allah ei katso sitä joka ylpeänä antaa vaatteidensa laahautua maassa.

Profeetta Nooa as asui villasta tehdyssä talossa 950 vuotta. Profeetta Muhammadin saws talo oli tehty mudasta. Omar ibn al Khattaabin ra vaatteessa oli 12 paikkaa. He ymmärsivät että tämä elämä on silta, ja siltaa ei tule pitää kotina.


Vallasta kieltäytyminen

Nafs, ego, rakastaa olla muita parempi. Johtajuus = käskeminen ja kieltäminen, ja tätä nafs haluaa.

Ratkaisu: tiedä että johtajuus on mahtavaa aina siihen asti että sen saavuttaa. Sen jälkeen sen riemu katoaa, alat tavoitella jotain muuta, samalla kuitenkin kantaen nykyisestä auktoriteetistasi johtuvat synnit. Samalla riskeeraat itsesi ja uskontosi.

Profeetta saws sanoi: jokainen joka on johtaja kymmenelle tai useammalle, tulee Tuomiopäivänä kätensä sidottuna kaulalleen. Hänen oikeamielisyytensä vapauttaa hänet tai hänen väärintekemisensä tuhoaa hänet.
Johtamisen alku on syytös, keskikohta häpeä ja loppu rappio Tuomiopäivänä.

Profeetta saws sanoi: "Voi johtajia! ... Voi heitä joilla on auktoriteetti käsissään! Jotkut tulevat toivomaan että heidän otsansa olisi ripustettu Pleidakseen, ja että ja ja heiluisivat taivaan ja maan välillä, sen sijaan että he olisivat vastuussa mistään."

Abu Dhar kysyi profeetalta saws : "etkö osoita minulle mitään vastuualueita? " Profeetta saws läppäisi häntä olkapäälle ja sanoi: "Oi Abu Dhar. Sinä olet heikko. Se on luottotehtävä, Tuomiopäivänä nöyryytys. Katumus, paitsi niille jotka ottivat sen oikeutetusti, ja täyttivät velvollisuutensa sitä kohtaan. "
Toisessa raportissa: "rakastan sinulle sitä mitä rakastan itselleni. Älä ole kahden johtaja..äläkä ole vastuussa orpojen varoista. "

No comments:

Post a Comment