Wednesday 18 December 2019

Keitä olivat profeetat?

(Jos olet kiireinen etkä ehdi lukea koko postausta, voit hypätä loppuun jossa on lyhyt lopputulema!)

Jumala on luonut luomakunnan. Meitä ei ole luotu ilman tarkoitusta. Meitä ei myöskään ole luotu elämään omia mielihaluja seuraten, vaan meille on annettu ohjeet siitä miten elää.

Mistä tiedämme miten me tänne tulimme, tai sen kuka meidät loi? Ja mistä tiedämme ettei meidän ole tarkoitettu vain nauttia vajaan sadan vuoden ajan ja sitten muuttua mullaksi? Mistä tiedämme mitä on hyvä elämä?

Se joka sinut ja minut loi, lähetti meille profeettoja. He olivat ihmisiä, eivät jumalia, itse Jumala tai osia Jumalasta. (Huomaa viittaus esim. kristinuskon käsitykseen jumalasta, jossa 1+1+1=1. Tästä lisää jossain myöhemmässä tekstissä.. jos Jumala suo). Osa näistä profeetoista oli myös sanansaattajia, joka tarkoittaa sitä, että heille annettiin ilmotus, kirja. Kaikkia heitä voimme kuitenkin kutsua profeetoiksi.

Näiltä profeetoilta saamme tietää vastaukset ylläoleviin kysymyksiin ja moneen muuhun. Lisäksi he olivat meille ei vain tiedon lähde, vaan käytännön esimerkki siitä miten elää, esimerkki jonka ihmiset näkivät silmiensä edessä, esimerkki joka raportoitiin tuleville sukupolville.

Jumala sanoo Koraanissa 35:24 - ".. ei ole elänyt kansaa jolle ei olisi lähetetty varoittajaa."

Koraani mainitsee profeetoista nimeltä vain osan, todellisuudessa heitä on enemmän. Joitain tunnetumpia profeettoja, (joiden nimen kuulemisen jälkeen muslimit aina lisäävät 'aleihi salaam  (rauha hänelle)) ovat mm.

Aatami, Nooa, Mooses, Jeesus, Aabraham, Daavid ja Muhammad. Olkoon rauha ja siunaukset heidän kaikkien yllä.

Koraanin mainitsemia ilmoituksia ovat Evankeliumi, Toora, Psalmit, Mooseksen ja Aabrahamin (rauha heille) kirjat ja Koraani.

Aatami as oli ensimmäinen profeetoista, viimeinen taas Muhammad saws. Viimeinen? Eikö profeettoja tule lisää? Kyllä, profeetta Muhammad saws on viimeinen profeetta. Ja ei, hänen jälkeensä ei ole tulossa uutta profeettaa. Voisin joskus kirjoittaa profeetta Muhammadista saws erikseen jos Jumala suo. 

Lopputulema: Vastaukset elämän suuriin kysymyksiin, kysymyksiin elämästä ja kuolemasta, tuonpuoleisesta, Jumalasta ja elämämme tarkoituksesta, on ihmiskunta aina ensimmäisistä ihmisistä asti saanut Jumalan valitsemilta profeetoilta. Tänään ja huomenna, aina viimeiseen päivään asti profeettamme on Muhammad saws, ja seuraamme hänen opetuksiaan, sillä hän on viimeisin eikä hänen jälkeensä ei ole tuleva uutta profeettaa. Myöskään täten Koraanin jälkeen ei ole tuleva uutta ilmestystä. 

No comments:

Post a Comment