Wednesday 25 December 2019

Miksi Jeesus ei ole Jumala - osa 1

"Jeesus on kristittyjen mukaan Jumala, mutta myös ollut naisen kohdussa 9kk ennenkuin tuli maailmaan.
Uskon kuitenkin vakaasti että Jumalalla ei ole alkua eikä loppua, ja että Jumala on aina ollut.

Jeesus ei koskaan sanonut että "minä olen Jumala, palvokaa minua." Kristinusko taas rakentuu sen pohjalle,että Jeesus on Jumala ja vapahtaja.

Miksi näin isoa asiaa Jeesus ei koskaan selkeästi sanonut ihmisille?

Päinvastoin Jumala sanoo Raamatussa että minä olen Jumala eikä ole mitään kaltaisiani. Älkää palvoko muita. Ja myös Jeesus sanoo että herramme on yksi, Jumala, eikä ole mitään Hänen kaltaistaan.

Raamatussa sanotaan että yksikään ihminen ei ole koskaan nähnyt Jumalaa. Ja Jeesus sanoo että Jumala joka minut lähetti, kukaan teistä ei ole nähnyt Häntä tai kuullut Hänen ääntään.

Jos Jeesus oli Jumala, miksi hän olisi sanonut että kukaan teistä ei ole koskaan nähnyt Jumalaa? Jos Jeesus oli Jumala miksei hän sanonut ihmisille että Jumala on silmienne edessä?

Samaan aikaan kun Jeesus oli elossa, ihmiset tapasivat yhä mennä synagoogaan rukoilemaan päivittäin.
Jopa Jeesus itse meni temppeliin muiden kanssa, ja palvoi Jumalaa samoin kuin Moooses ja Aabraham palvoivat Jumalaa.

Tästä on tuon ajan kirjoituksia säilynyt ja tiedetään, että Jeesus ei missään vaiheessa perustanut omaa kirkkoa tms saati pyytänyt ketään palvomaan häntä, daati sanonut että hän on Jumala.

Ihmisille Jeesus oli Jumalan lähettämä profeetta joka tuli tuomaan Jumalan sanaa. Mutta ei Jumala itse. 

Historia todistaa että kolminaisuusoppi on tullut vasta kolmannella vuosisadalla Nikean kokouksessa, jolloin Paavalin ja muiden päätöksestä kolminaisuusopista tehtiin uskonoppi. Mutta kolminaisuusoppia ei ollut Jeesuksen elämän aikana, eikä parina ensimmäisenä vuosisatana Jeesuksen sen jälkeen."

No comments:

Post a Comment