Sunday 29 December 2019

Positiivisia asioita joita islam on tuonut mun elämään

Ensimmäiseksi tulee mieleen rauha. Hyvä mieli. Ilo. Selkeys. Merkitys.

En nä uskonnon valintaa soppailuna, niin että mietin mikä uskonto kuulostaa kivoimmalta ja järkeenkäyvimmältä, ja sitten valitsen sen.

Näen muutenkin ongelmallisena ajatuksena sen että jokainen ihminen määrittää oikean ja väärän, hyvän ja pahan, omasta näkövinkkelistään, ja sitten elää sen mukaan.

Islamissa minulle selkeyttä tuo se, että minun ei tarvitse vain tuntea että se on Totuus, vaan tiedän että se on Totuus. Tiedän että tämä on se ns. oikea uskonto. Ratkaisevana tekijänä on ollut ymmärrys siitä että Koraani ei ole ihmisen samaa vaan Jumalan (ja todisteet tästä ovat mielestäni niin vahvat että siitä on ollut mahdoton kieltäytyä). Täten luotan Koraanin sanomaan, jonka ympärille koko islam rakentuu.

Tämän jälkeen voimme kääntyä Islamin piirteisiin jotka näen erinomaisena pohjana niin yksilön elämälle kuin koko yhteiskunnallekin. Nämä eivät ole se ratkaiseva asia joka sai minut kääntymään muslimiksi, (Koraani oli ja on), mutta nämä tulevat heti toisena.

Islam opettaa että minun ja Jumalan välillä ei ole välikäsiä. En rukoile, kumarra, palvo enkä pyydä avuksi muita kuin Häntä joka minut loi. En edesmenneitä enkä eläviä luomakunnan osia, en patsaita, kuvia, hautoja tai hurskaita henkilöitä.

Islamissa tietyn varallisuuden määrän omaava henkilö on velvoitettu jakamaan osan omistamastaan vähävaraisille. Näin pystyisimme välttymään siltä että osa ihmisistä näkee nälkää eikä löydä muitakaan elämän perustarpeita.

Islam kannustaa meitä korkeaan moraaliin ja hyviin tapoihin, ja erinomaisuuteen näissä. Sukulaissuhteiden pitämisestä vanhempien kunnioitukseen. Vieraan kestimisestä vastuulliseen vanhemmuuteen. Anteeksiantaminen silloin kun olisi mahdollisuus kostamiseen. Hymyileminen. Sairaiden luona vieraileminen. Tuntemattomienkin tervehtiminen ystävällisesti. Puhtaus. Kilvoitteleminen.

Rasismin paheksuminen. Ylpeyden, huijaamisen, valehtelemisen, itsensä korostamisen ja näyttämisen halun paheksuminen. Tätä kaikkea on islam ja paljon paljon muuta!

Päivittäinen rukoilu on mindfullnessia parhaillaan: elämän tarkoitus ei unohdu kun viisi kertaa päivässä, vaikkakin vain hyvin lyhyen hetken, hiljentyy Jumalan eteen ja pyytää Häneltä sitä mieli halajaa.. oli kyse sitten oman tai jonkin muun maallisen huolen selviäminen, mielenrauha, johdatuksen pyyyäminen itselle tai jollekin muulle, tai vaikka vain Jumalan sanojen lausuminen kaikessa hiljaisuudessa.

Islam on tuonut elämääni niin paljon. En näe mitään muuta yhtä kokonaiavaltaista ja kaikenkattavaa systeemiä kuin islam.

Islam on helppo.
Islam on kaunis.
Islam on parasta mitä mulle on koskaan tapahtunut.

No comments:

Post a Comment