Friday 3 January 2020

Mitä on hyvä elämä?

Tiedä että mikään ei pohjimmiltaan kuulu sinulle. Mikään ei koskaan ole kuulunut sinulle, eikä tule kuulumaan. Kaikki maallinen ja luotu, sinut itsesi mukaanlukien, kuuluu Jumalalle ja tulee palaamaan Jumalalle.

Tämän asian kun käsittää ja oivaltaa, pistää se monet elämän ja maailman asiat niin sanotusti maailmankartalle ja perspektiiviin. 

Väärä johtopäätös olisi olla täydellisen välinpitämätön kaikesta.

Oikea johtopäätös on ottaa elämänsä käsiinsä ja elää se, nöyrästi ja Luojaa muistaen. Vapaa tahto on meistä jokaisella, ja jokainen päättää minkälaisen elämän elää. Tämä ei ole ristiriidassa sen kanssa että mikään ei koskaan tule kuulumaan sinulle tai sen kanssa että sinä itsekin kuulut ja palaat Jumalalle. Tätä on elämä. Tämä on elämän laki. 

Neuvon itseäni ja muita: kysy "mitä Jumala minulta haluaa?" 

Jumala on tarkoittanut että elämäämme kuuluu muutamia velvollisuuksia. Näitä ei ole paljon ja niitä ei tule nähdä raskaina pakotteina. Kuten esimerkiksi rukous. Velvollisuuksistamme meidän täytyy ehkä aina välillä muistuttaa itsejämme, mutta kielletyistä asioista ei niinkään. Kielletyt asiat ovat helposti eliminoitavissa ja niiden suhteen kannattaa tehdä periaatepäätös ettei niitä tarvitsisi miettiä päivittäin. Tämä on ensimmäinen askel uskon jälkeen: muista ja tee velvollisuutesi ja pysy kaukana väärästä. 

Kun tiedät mitä Jumala sinulta odottaa ja teet sen, teet jo kaiken mitä sinun tarvii tehdä. Jumalan meiltä pyytämät asiat ovat pieniä, mutta ne tekevät ison eron ihmisen ja yhteiskunnan elämään. 

Kun nyt teet velvollisuutesi Jumalaa kohtaan.. ajattele asiaa tauluna. Islam on taulun raamit. Velvollisuutesi elämässä Luojaasi, itseäsi (kyllä, sinullakin on oikeuksia) ja kanssaihmisiäsi kohtaan ovat elämän raamit. Ja nämä raamit antavat turvallisen ja merkityksellisen kehikon hyvälle elämälle. 

Nyt on aika päättää minkälaisen taulun maalaat! Minkälaista elämää haluat elää? Mikä on missiosi? Mitkä ovat vahvuutesi? Mille haluat omistautua? Mitä tekoja ja ominaisuuksia haluat viedä mukanasi seuraavaan elämään? Sillä ainut asia jonka ihminen ottaa mukanaan tästä elämästä lähtiessään, on hänen tekonsa. Ikuisuus on pitkä aika, ja viisas elää elämänsä niin että kun lähdön hetki tulee, on valmis tapaamaan Luojansa ilomielin.

Hyviä tekoja on niin paljon että jokaiselle varmasti löytyy jotain. On mm. niitä jotka valitsevat paastota vapaaehtoisia paastoja. On niitä jotka valitsevat rukoilla ylimääräisiä rukouksia. On niitä jotka kunnostautuvat vapaaehtoisen hyväntekeväisyyden saralla. On niitä jotka kutsuvat ei-uskovia islamiin. On niitä jotka opettavat islamia muslimeille. On niitä jotka tekevät vähän jotain kaikesta. Kaiken tämän rinnalla tavallisen hyvän elämän eläminen. Mitä sinä haluat tehdä? Minkälainen ihminen haluat olla?

Hyvä elämä = Jumalan tiedostaminen ja yksin Häntä palvominen +usko+teot+kärsivällisyys.

No comments:

Post a Comment