Monday 14 September 2020

Random ajanvietto vs. tavoitteellinen ajanvietto

Kuinka nopeasti aika kuluukaan netissä. Puoli tuntia. Tunti. Kaksi. Kolme. Kuin huomaamatta.

On olemassa sovelluksia jotka laskevat netissä käytettyä aikaa. Kuinka paljon arvelet että sinulla kuluu siihen aikaa päivittäin? Mieti joka kertaa kun avaat puhelimen tarkistaaksesi whatsappi-viestin. Facebookin kommentit. Instagrammin tykkäykset. Ja sitten se random selaaminen. 

Sillekin on aikansa. Onhan se rentouttavaa kaikille meistä. Mutta pointti on: mitä jos siitä ajasta (jota näyttää löytyvän kaikille meistä siihen randomiin selaukseen) ottaisi siivun ja sen omistaisi tavoitteelliseen tarkoituksenhakuiseen aivotoimintaan? 


Vertaa: 

Selaan YouTubesta sekalaisia videoita tunnin ajan.

Vs. 

Selaan YouTubesta sekalaisia videoita puolen tunnin ajan, ja toisen puolen tunnin tai vaikka 15min kuuntelen YouTubesta luentoa jostain tärkeästä islamin perustason kirjasta (esim Usuul althalaatha, Muhammad ibn Abd al Wahhaab.) 

Joka päivä saat annoksesi rentouttavasta randomista  (halalista toivottavasti) netin selaamisesta, mutta ottamalla siitä pienen siivun sivuun tavoitteelliseen aivotyöhön, ajattele missä pisteessä voit olla vaikka vain jo viikon päästä? Tai kuukauden? 

Tuntuu että kaikilla on aikaa roikkua netissä päivittäin. Toisilla enemmän kuin toisilla. Mutta mitä tulee islamin opiskelemiseen, Koraanin opettelemiseen tai vaikka arabian opettelemiseen, monilla on tahto tehdä näitä, 'mutta kun ei oo aikaa.' 

Aikaa kyllä on. Kyse on priorisoimisesta. Jos et usko, lataa itsellesi sovellus joka laskee netin käyttösi ja tulet yllättymään. 

Tee pieni muutos. Omista pieni siivu päivästäsi islamilaisen tietosi kasvattamiseen. Ja katso mitä saavutat vain yhdessä viikossa 😊

No comments:

Post a Comment